Transport

In deze sector is IoT niet nieuw. Sterker nog, Internet of Things in de Logistiek en Groothandel is al tientallen jaren in gebruik. Track & trace van vrachtwagens & containers ten behoeve van primair beveiliging en steeds meer om de efficiency te verbeteren.

Maar met de nieuwe technieken worden deze oplossingen steeds goedkoper. Er hoeft niet meer een dure sim-kaart in. Sensoren kunnen alles meten. Ook de inhoud van de lading. Bijvoorbeeld de temperatuur, zodat je kunt monitoren of producten of medicijnen voldoende koel zijn.


Fleetmanagement

Het Internet of Things gaat de processen veranderen. Een sensor die de voorraad van een bepaald product meet zou bijvoorbeeld een opdracht kunnen geven om aan te vullen, eventueel via een directe inkooporder.

Een vrachtwagen met goederen kan zichzelf aankondigen als hij op de plaats van bestemming komt. Zo kan de vrachtwagen meteen doorrijden en er een ploeg klaarstaan om de vracht direct uit te laden.

Het Internet of Things verandert de logistiek op drastische wijze. Hoe en wanneer veranderingen optreden, is echter niet bekend. Bedrijven kunnen daarom maar beter voorbereid zijn, zich verdiepen in waar voor hen kansen liggen en anticiperen op wat voor hen daarvan de gevolgen gaan zijn.


Smart Airport

In Nederland zijn we al enorm ver wat betreft Smart Airport. Schiphol is vooruitstrevend. Onderstaande video geeft een goed beeld van alle mogelijkheden, waarin je diverse oplossingen zult herkennen van Schiphol.

[socialbuttons]